نگاهي به عملکرد 8 ساله حسن روحاني در دوران رياست جمهوري، نشان مي دهد که تنها راه ادامه حيات سياسي شيخ اعتدال تمکين به قانون و احترام به ساحت مردم است.
به گزارش هفت چشمه به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ سرانجام پس از اتمام بررسي صلاحيت داوطلبان انتخابات خبرگان رهبري، شوراي نگهبان از عدم احراز صلاحيت حسن روحاني خبر داد.
اين خبر در حالي از سوي رسانه ها منتشر شد که سخنگوني شوراي نگهبان از رسانه ها خواست که تا زمان اعلام رسمي نتيجه بررسي صلاحيت ها، از هرگونه گمانه زني خودداري کنند با اين حال بلافاصله دفتر حسن روحاني خبر رد صلاحيتش را به طور رسمي اعلام کرد تا تلويحا نشان دهد که اعتراضي به نتيجه بررسي صلاحيت ها نداشته و به قانون تمکين مي کند.
البته عملکرد 8 ساله حسن روحاني در دوران رياست جمهوري، حاکي از آن است که رد صلاحيت وي در سايه مجموعه اي از ترک فعل ها و تمکين نکردن ها به قانون صورت گرفته است، به طوري که مسعود ستايشي، سخنگوي قوه قضائيه نيز پيش از اين گفته بود که پرونده تخلفات حسن روحاني در دادگاه ويژه روحانيت در حال بررسي است، پرونده هايي که در حوزه ترک فعل و تخلف در حوزه هاي ارز، بورس و نقابله با همه گيري کرونا تشکيل شد.
رد پاي سند 2030 در دولت روحاني
تلاش حسن روحاني براي اجراي سند 2030 در آموزش و پرورش در حالي صورت گرفت که رهبر انقلاب در سخنراني هاي خود بارها بر لزوم توجه به اين مسئله تاکيد کرده و فرمودند لُبّ کلام و جان کلام در اين سند ۲۰۳۰ که فصل مهمّي مربوط به آموزشوپرورش دارد، اين است که نظام آموزشي بايد سبک زندگي را و فلسفة حيات را بر اساس مباني غربي به کودک بياموزد، يعني جنابعالي، انسان متديّن و علاقهمند به کشورتان، علاقهمند به آيندهتان، در کلاس درستان سرباز براي غرب درست کنيد.
علاوه بر تاکيدات رهبر انقلاب، در واکنش به اجراي سند 2030 تجمعات اعتراضي بسياري در کشور برپا شد، جمعي از اساتيد حوزه و دانشگاه به رئيس جمهور وقت نامه نوشته و نسبت به عواقب اجراي اين سند هشدار دادند اما در نهايت، در جريان بررسي بودجه سال 1400 مشخص شد که اجراي اين سند در دستور کار قرار گرفته است.
اين در حالي بود که محسن حاجي ميرزايي وزير آموزشوپرورش وقت در واکنش به اين مسئله گفت: من امروز مطلع شدم و هيچ دخالتي در اين بحث نداشتيم!
در نهايت مجلس در برابر تلاش دولت ايستاد و کميسيون اصل 90 عليه رئيس جمهور وقت درباره تلاش براي اجراي سند 2030 شکايت کرد.
سوء مديريت بنزيني که آشوب آبان 98 را رقم زد
بامداد روز جمعه 24 آبان سال 98 خبر افزايش ناگهاني بنزين در رسانه ها شوک برانگيز شد، موضوعي که با نيش خند رئيس جمهور و گفتن اين جمله که «من خودم تازه صبح جمعه فهميدم که بنزين گران شده است»! آتشي آشوب را در کشور روشن کرد.
اعتراض به افزايش قيمت آن هم با سوء مديريت دولت وقت، به سرعت از مسير قانون خارج و تبديل به اغتشاش و آشوب شد. به تمسخر گرفتن مردم از سوي رئيس جمهور نيز به ابزار دستي براي رسانه هاي معاند تبديل شد تا به سرعت بر آتش آشوب ها دميده و آن را گسترش دهند.
رسانه سلطنتي بي بي سي اعتراضات مردم را ضد دولتي خواند که ابتدا در اعتراض به فقر و گراني آغاز شد، اما اندک اندک تبديل به تظاهرات ضدحکومتي در ايران شد!
العربيه هم نوشت، نقش جمهوري اسلامي ايران در سوريه، محور اعتراضات مردم ايران در شهرهاي مختلف است. لوموند و هاآرتص نيز به سرعت دست به کار شده و با آمار سازي از بازداشت شدن شهروندان ايراني، بر تحريک افکار عمومي دامن زدند.
روند اعتراضات در حالي در کشور به سرعت پيش رفت و بازوهاي رسانه اي در خارج از کشور بر آتش آن دميدند که حسن روحاني رئيس جمهور وقت با تمسخر مردم در رسانه ها اعلام کرد که از اين اتفاق خبر نداشته است!
سود چند هزار ميلياردي دولت روحاني از بازي با بورس
16 مرداد 99 و تنها چند روز قبل از آغاز سقوط بورس حسن روحاني در جلسه هيئت دولت اعلام کرد «با شرايطي که بورس نشان ميدهد اوضاع بهتر خواهد شد؛ مردم بايد همه چيز را به بورس بسپارند».
اين اظهارات رئيس جمهور وقت ريزش تاريخي و بي سابقه بورس در کشور را رقم زد تا روحاني در اين مسئله نيز رکوردار باشد.
اين اظهارات روحاني سبب شد، بسياري از مردم که با اعتماد به دعوت رئيسجمهور پساندازهاي خود را راهي اين بازار کرده بودند، با زيان جبران ناپذيري مواجه شوند به طوري که بين 50 تا 70 درصد از ارزش دارايي خود را از دست دادند.
روحاني با اين اظهارات سياستهاي پولي کشور را به جاي کنترل تورم، به سمت حمايت از بازار سرمايه و هدايت نقدينگي به سمت بورس برد تا با دخالت غيرکارشناسانه در اين بازار التهابي جبران ناپذير به وجود آورد اما بهانه اي شد تا دولت کسري بودجه خود را از جيب مردم جبران کند.
روحاني يک سال بعد در چرخشي عجيب گفت: «بورس امروز يک بازار مهمي است، البته مردم وقتي ميخواهند در بورس وارد شوند همه سرمايه خود را نبايد در بورس بياورند، بايد در حدي بياوردند که فراز و نشيب بورس زندگي آنها را بهم نزند.» اظهاراتي که واکنش بسياري از مردم و رسانه ها را به دنبال داشت.
همين امر باعث شد پرونده شکايتي عليه حسن روحاني درباره دخالت هاي وي در بازار بورس در کميسيون اصل 90 مجلس تهيه و به قوه قضائيه ارسال شود.
پرونده عملکرد حسن روحاني در مقابله با کرونا
عدم مديريت صحيح حسن روحاني در دوران شيوع کرونا و کوتاهي در تهيه واکسن؛ اما موضوع ديگري بود که واکنش هاي بسياري را نسبت به سوء مديريت دولت روحاني به دنبال داشت.
بسياري بر اين باور بودند که روحاني براي مجاب کردن حاکميت به پذيرش FATF در خريد واکسن کرونا تعلل کرد، اما همين امر موجب شد شيوع کرونا در کشور سرعت باور نکردني پيدا کرده و روزانه با مرگ بيش از 700 نفر از هموطنانمان رو به رو باشيم.
روحاني حتي رياست ستاد ملي کرونا را بر عهده نگرفت که با بحراني شدن شرايط و اوج گيري ابتلاها، به دستور رهبر انقلاب، رياست اين ستاد از وزير بهداشت به رئيس جمهور منتقل شد.
در نهايت مجلس با راي نمايندگان با ارسال گزارش کميسيون بهداشت و درمان درباره "پرونده تخلف حسن روحاني و سوءمديريت وي در ستاد ملي کرونا" به قوه قضائيه موافقت کرد تا بررسي تخلفات وي توسط دستگاه قضايي انجام شود.
اعتماد روحاني به غرب و برجامي بي فرجام
در کنار تمام ترک فعل ها و تخلفات حسن روحاني، شايد بتوان گفت 8 سال معطل نگه داشتن کشور به اميد گشايش از سوي غرب، بدترين خيانت به ملت و اقتصاد کشور بود.
روحاني در دوران رياست جمهوري خود آب و برق کشور را هم به برجام گره زد، تاسيسات هسته اي را تعطيل و براي خوش رقصي براي آمريکا و اروپا، در تاسيسات هسته اي بتن ريزي کرد اما نتوانست براي ملت دستاوردي به ارمغان بياورد.
حالا، اما روحاني با خاطرات تلخ دوران مسئوليت خود براي مردم، روياي ورود به خبرگان رهبري را در سر مي پروراند، اما تمکين به قانون و احترام به ساحت مردم تنها مسير براي ادامه حيات سياسي اوست.